Бизнес

Тротинетките на Lime се завръщат в София от септември

Александър Главчев

От 1 септември първата услугата за споделено ползване на електрически скутери Lime е отново в столицата. Компанията стъпи официално в София преди година, но през пролетта временно прекъсна дейност заради епидемията.

От Lime обобщават, че за осемте месеца дейност са отчели повече от 150 000 пътувания и над 30 000 регистрирани потребители, които заедно са изминали над 220 000 км.

"Преди точно година Lime почти неусетно се превърна в предпочитана алтернатива на автомобилните задръствания в София. Щастливи сме, че след няколко месечно прекъсване наложено от пандемичната обстановка, пак имаме възможност да обслужваме жителите на София. Ние вярваме, че днес нуждата от безопасно придвижване, което позволява да спазваме актуалните съветите за дистанция, е съществена. Множество запитвания от клиенти, които получихме след паузирането на дейността ни, показа че необходимостта от бързо, лесно и чисто пътуване е по-актуална от всякога. Нашата цел е достигнем до още повече хора, за които да направим ежедневие ползването на скутер. Обновените цени на Lime ще ни помогнат да осъществим това." сподели Петко Анчев, оперативен мениджър на Lime за България и Гърция.

Lime се завръщат и с 18% по-ниски цени. Отключването на скутер вече струва 1,20 лв., а ползването му се таксува 0,25 лв. на минута. Както и преди, за да използват услугата, потребителите
трябва да изтеглят приложението, налично за Android и iOS. След това те могат да намерят свободен скутер на картата и да го отключат чрез натискане на бутон и сканиране на QR код.

Когато карането завърши, потребителите трябва просто да следват инструкциите от приложението, за да прекратят карането и да паркират. От компанията съветват потребителите да се запознаят със зоната на обслужване, която е видима в Lime приложението. Районите, където паркирането на скутер не е позволено са маркирани в червено.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X