Бизнес

VMware придобива и компанията за киберсигурност Carbon Black

Иван Гайдаров

VMware обяви в четвъртък, че е договорила сделките по придобиването на две софтуерни компании, оценени на около 5 милиарда долара, с цел да разшири гамата от продукти и услуги, които предлага на своите корпоративни клиенти.

В сделка, брокер на която е Dell Technologies, VMware закупува Pivotal Software за 2,7 милиарда долара. Dell е контролиращ акционер и в двете компании.

Отделно VMware ще закупи и доставчика на софтуер Carbon Black за около 2 милиарда долара в брой, тъй като се стреми да разшири портфолиото си от продукти за сигурност.

VMware разработва софтуер за облачни изчисления, докато Pivotal предоставя инструменти за софтуерните разработчици, работещи върху облачни услуги. В същото време Carbon Black поддържа платформа за сигурност в облака, която използва големи данни и поведенчески анализи, за да предпази системите от кибератаки.

VMware ще плати по 26 долара на акция за Carbon Black.

"Приобщавайки Carbon Black към семейството на VMware, ние правим огромна крачка напред в сигурността и предоставяме платформа за корпоративен клас клиенти за администриране и защита на работните натоварвания, приложения и мрежи", се казва в изявление на изпълнителният директор на VMware Пат Гелсингер.

Компанията очаква Carbon Black и Pivotal да увеличат приходите си значително още през първата година след приключване на сделките през януари следващата година.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X