Техавто

Ford представи състезателен електрически прототип с 1400 конски сили

Иван Гайдаров

Автомобилният производител Ford Motor е разработил състезателна версия на своя предстоящ изцяло електрически кросоувър Mustang Mach-E, която разполага с 1400 конски сили и максимална скорост, далеч надхвърляща позволената по обществените пътища.

Компанията планира да използва прототипа, наречен Mustang Mach-E 1400, за да демонстрира потенциалните характеристики на изцяло електрическите превозни средства. По думите на Марк Ръшбрук, директор на автомобилните спортове на Ford Performance, превозното средство е "платформа за обучение", за да може компанията да използва наученото в бъдещите си изцяло електрически превозни средства.

До 2022 г. Ford ще инвестира повече от 11,5 милиарда долара в електрически превозни средства, включително Mustang Mach-E.

Самият Mustang Mach-E 1400 използва каросерията на основния модел, но останалите му компоненти са доста по-различни от тези на потребителската версия. Инженерите са оптимизирали аеродинамиката, шасито и други системи на кросоувъра, за да повишат производителността на състезателната разработка.

Спортният модел разполага със седем електродвигателя - пет повече от Mustang Mach-E, който ще излезе на пазара по-късно тази година - които захранват автомобила. Ford отказва да разкрие максималната скорост и точните конски сили на потребителския Mustang Mach-E GT към момента.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X