Техавто

Видео комуникацията се внедрява и в автомобилните салони

Робърт Христов

Салоните за употребявани автомобили "Силвър Стар" внедряват нова услуга за дигитална комуникация с клиентите. Те ще могат да получават по мейл или на SMS персонален видео оглед на автомобилите, заснет чрез приложението "StarView" на Mercedes-Benz. Целта е клиентите да се улеснят в комуникацията с екипите по продажба и сервиз.

Видеата ще бъдат индивидуално заснемани за всеки клиент и автомобил от неговия личен механик или консултант. За технически преглед, при открит проблем или след завършване на ремонта, клиентите ще могат само с 1 клик да прегледат направеното за тях видео. Платформата ще позволява също да одобрят ремонта на техния автомобил чрез изпратения линк на техния мейл или телефон, както и да си запишат час за следващо посещение на сервиз.

"С внедряването на StarView комуникацията от разстояние с нашите консултанти ще бъде още по-лесна и прозрачна", споделя главният изпълнителен директор на компанията Ролф-Юрген Заерле.
Приложението ще бъде използвано и от търговските екипи на дистрибуторите, които ще могат в дигитална среда да презентират наличните в шоурумите модели на Mercedes-Benz и техните характеристики. Първоначално услугата ще бъде внедрена в дилърството и сервизния център в София, след което и в останалите локации на Силвър Стар в страната, допълват от компанията.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X