Техавто

Ford също започва да произвежда респиратори

Computer World

3M и Ford ще работят заедно по проект за производство на аспиратори за медицинските заведения, като това вероятно ще се случва в един от заводите на автомобилния производител в Мичиган.

Решението на компанията е част от общите усилия на автомобилния сектор да преработи бизнеса си, който в момента е в сериозен застой заради избухването на пандемията от COVID-19. Миналата седмица най-големите три автомобилни компании в САЩ заявиха, че спират производството на превозни средства в периода на кризата, а президентът Доналд Тръмп обяви през уикенда, че смята да преобразува фабриките, за да задоволи нуждите на доставчиците на здравни грижи.

Ford, като част от своя "Project Apollo", ще работи с GE Healthcare за изработване на аспиратори и с United Auto Workers за направата на щитове за лице, с които медиците от предните линии да заменят обикновените хирургически маски.

Отделно от това, сега Ford стартира и инициативата си с 3M за направата на "респиратори за пречистване на въздух". Двете компании заявяват, че все още разработват подробностите, но са решени да реагират бързо в отговор на изострените от коронавируса потребности от здравни грижи.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X