Софтуер

Microsoft удължава поддръжката на Windows 10 1803

Мария Динкова

Фирмената версия на Windows 10 1803, пусната през април 2018, ще бъде поддържана още няколко месеца заради глобалната пандемия от Covid-19, пише ITProPortal.

Актуализациите за Windows 10 1803 трябваше да бъде прекъсната на 10 ноември, но някои определени версии сега ще получават важни ъпдейти до 11 май 2021.

От технологичния гигант подчертават, че компанията разбира нуждите на различните бизнеси за това да продължат своята дейност и по време на глобалната здравна криза.

"Вследствие на това ние решихме да отложим определената дата за край на поддръжката за фирмените, образователните и IoT версии на Windows 10 1803", коментират от компанията.

Windows 10 1803 не е единствената операционна система, чиято поддръжка ще приключи през 2021. Следващата година се очаква да бъдат преустановени и актуализациите за 1909 (Home, Pro, Pro Education, Pro for Workstations).

Продуктите, които вече не получават поддръжка, няма да разполагат с ключови ъпдейти на Microsoft и компанията спира да осигурява техническо съдействие. Това означава, че организациите, които изберат да използват остарели версии, рискуват да бъдат атакувани от нови уязвимости и трябва да платят допълнително на Microsoft за индивидуални пачове.

В тази връзка компанията призовава всички клиенти да преминат към по-нови версии на нейната операционна система, колкото е възможно по-скоро, за да избегнат възможни проблеми.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X