Социални Мрежи

Facebook пуска нови опции за пазаруване

Мария Динкова

Facebook Inc пуска Shops - нова услуга, която ще позволи на компаниите да показват и продават продуктите си в най-голямата в света социална мрежа, заяви Марк Зукърбърг, изпълнителен директор на компанията, пише Reuters.

Новата възможност следва пуснатите миналата година опции за пазаруване в приложенията Instagram и WhatsApp. Ръководството на социалната мрежа се стреми да улесни достъпа до платформата за бизнеса и се надяват, че това ще помогне да се генерират нови приходи от реклама, въпреки че ръстът на потребителите се забавя.

Facebook Shops ще позволи на фирмите да създават онлайн магазини, достъпни както през Facebook, така и през Instagram. Опцията за поръчки ще даде възможност да се правят покупки в самите приложения, докато чрез интеграцията с чатове потребителите ще могат да комуникират с търговците през WhatsApp, Messenger или Instagram Direct.

Зукърбърг също така подчерта, че социалната мрежа ще работи по-тясно за продуктова интеграция със Shopify и седем други платформи за онлайн търговия.

"Нашият бизнес модел тук използва рекламите, вместо да таксуваме компаниите за Shops, тъй като знаем, че опцията е ценна за фирмите", отбелязва Зукърбърг.

Социалната мрежа също така пуска инструмент за свързване на програмите за лоялност и опции за пазаруване, показващи тагове на продукти под видеата на живо, което ще позволи на зрителите да правят покупки докато гледат.

Зукърбърг допълва, че повече от 800 млн. души използват ежедневно опцията за видео клипове на живо във Facebook и Instagram.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X