Сигурност

Acronis True Image 2021 вече с инструмент за оценка на уязвимостта

Александър Главчев

Acronis обяви актуализиция на Acronis True Image 2021 с инструмент за оценка на уязвимостта от професионален клас. Той позволява на физически лица и хората, които работят от вкъщи, да сканират своите операционни системи и приложения за уязвимости и да получат препоръки за ефективно премахване на тези пропуски в сигурността.

Включването на този инструмент гарантира, че индивидуалните и домашните потребители могат значително да намалят риска от малуер атаки, подчертават от компанията.

"През последните пет години появата на "рансъмуер като услуга" означава, че престъпниците не трябва да бъдат особено опитни - те могат просто да платят за злонамерен набор от инструменти, който експлоатира уязвимостите без ъпдейти, посочва Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis. Потребителите се нуждаят от лесен и ефективен начин за идентифициране и затваряне на тези уязвимости, за да гарантират сигурността на техните системни и данни. Предоставянето на тази възможност в едно решение с антивирусен софтуер и архивиране осигурява цялостна киберзащита и огромна стойност."

Имайки предвид увеличения брой на хората, които работят дистанционно и онлайн купувачите през тази година, киберпрестъпниците се очаква да бъдат особено агресивни в атаките си по време на сезона на празничното пазаруване. Според компанията възможността да се запълнят всякакви пропуски в сигурността в тяхната система идва точно навреме за потребителите, които се възползват от сделките по време Черният петък и Кибер понеделника.


В допълнение, към инструмента за оценка на уязвимостта, есенната актуализация също така представя подобрен механизъм за борба с криптовируси, който наскоро получи VB100 сертификат.

Петер Карсай, въководител тестване във Virus Bulletin, каза, "За нас беше удоволствие да приветстваме Acronis True Image в нашата програма за сертифициране на крайни точки за сигурност и не беше толкова изненадващо, че при дебюта си получи сертификат VB100, а бизнес партньорът на продукта Acronis Cyber Protect сега спечели третата си VB100 сертификация. Очакваме с нетърпение да продължим да тестваме и двата продукта."

Новият инструмент за оценка на уязвимостта и усъвършенстваният механизъм за рансъмуер са включени във всички издания на Acronis True Image 2021, персоналното решение в семейството продукти на Acronis Cyber Protect. Разширените възможности за антималуер са включени в лицензите Advanced и Premium и се предлагат като тримесечен пробен период с лицензи Standard и Essential.





© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X