Нови Технологии

Студенти от УНСС подобряват клиентското изживяване в Райфайзенбанк с IoT

Мария Динкова

Продължава сътрудничеството между Райфайзенбанк и българските университети в сферата на иновациите. В рамките на второто издание на инициативата Think tank банката си партнира с УНСС. Студенти магистри от Бизнес факултета към катедра "Индустриален бизнес" предлагат решения за подобряване на клиентското преживяване в офисите на Райфайзенбанк чрез внедряване на IоТ технологии.

Темата за свързване на различни умни устройства е избрана от Иновационния борд на банката заради нарастващото влияние на технологиите върху клиентското преживяване и препоръчителното използване на електронно банкиране в новите условия. Ментор на програмата е гл. ас. д-р Зорница Йорданова - ръководител на софтуерни проекти и консултант по разработване на иновационни стратегии, корпоративно предприемачество, управление на проекти и внедряване на иновативни практики.

"В мащабния процес на дигитална и адаптивна трансформация на банката, ние търсим иновативни решения както вътрешно, така и чрез различни партньорства с утвърдени компании, университети, финтех и стартъпи,. Нашата мисия е да превръщаме постоянните иновации в изключително клиентско преживяване. Чрез Think tank 2.0 намерихме свежи решения в тази посока. От друга страна, проектът даде възможност на студентите да работят върху практически казуси в сферата на иновациите и по този начин те получиха силен старт в кариерата", казва Владимир Махнев, ръководител дигитална трансформация в Райфайзенбанк.

В условията на извънредно положение студентите са работили дистанционно по проектите си, а осем екипа са получили възможност да ги представят виртуално пред Управителния съвет на Райфайзенбанк. Като най-добри са отличени иновативните идеи за използване на свръхнови технологии в сферата на банковата сигурност, "умно" платежно и възможност за споделени спестявания на различни потребители. Предстои експерти от различни отдели на банката да анализират детайлно моделите и възможността за приложение в реална бизнес среда.

През 2019 г. експерти от Райфайзенбанк работиха заедно със студенти от Стопанския факултет на Софийски университет върху реални казуси за анализ на големи бази данни. През миналата година банката стартира и програма за сътрудничество с докторанти (т.нар. Industry Funded PhD), в рамките на която предложи работа върху реални бизнес казуси и трудов договор в допълнение към държавната докторантска стипендия. Глория Христова - първият докторант, който се възползва от възможността, вече една година е част от отдел Дигитална трансформация и иновации в Райфайзенбанк.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X