Интернет

Google разказа за новите възможности на своя гласов асистент

Александър Главчев

Сред шумотевицата по време на международното изложение за потребителска електроника CES 2020 имаше и много интересни новини, свързани с Android. От Google обаче запазиха най-значимите неща за своята собствена презентация. Тази година всичко бе свързано с Google Assistant.

Най-важното нововъведение е възможността за планиране на действия. Можете да поискате от асистента например за включи кафеварката ви в 6 часа сутринта на следващия ден. И това не е всичко
  • Цифрови забележки за умни дисплеи – Ако искате да напомните на себе си или на някой друг у дома да направи нещо, то това може да стане през Google Nest Hub.
  • Четене на глас – Ако някога сте искали някой просто да ви каже какви са последните новини или да прочете поредната статия, която ви е заинтересувала, то вече можете да поискате това от виртуалния асистент. Освен това той може да превежда съдържанието на на други езици – поддържат се 42 такива.
  • Режим на превеждане – Корпоративните потребители вече могат да се използват Google Assistant като преводач в реално време, например в хотели, ресторанти, летища и т.н.
  • Конфиденциалност – В допълнение към новите команди, позволяващи изчистване на историята на вашите активности, вече можете просто да кажете "Хей Google, това не беше за теб" ако смартфон или умен говорител случайно са се активирали. Заявката ще бъде изтрита.
  • Повече устройства – Светът на Google Assistant през 2020 г. ще претърпи истински бум. В скоро време ще се появи поддръжка на умни дисплеи, говорители, слушалки и др. устройства от компании като Acer, Anker, Belkin, JBL, Lenovo, Philips и LG.





© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X