Предприемачество

Участници от 5 континента решават казуси в български дататон

Иван Гайдаров

Първият изцяло онлайн дататон събра рекорден брой регистрации, като само в петък те са се утроили. В крайна сметка за участие са записани над 750 души, привлечени от разнообразните казуси и възможността да изпробват уменията си в пряка конкуренция със състезатели от различни държави от 5 континента. Сред тях попадат Франция, Обединеното кралство, Австрия, България, Германия, Балканите, САЩ, Индия, Австралия, Нигерия и др. До този момент "Междинната проверка" са преминали 33 отбора, 18 отбора финално са предали артикъли, а на финал отиват 6.

Официалното обявяване на победителите ще бъде в сряда от 18.30 ч., а най-добре представилите се участници ще си разделят награди на обща стойност 30 хил. долара.

Онлайн Дататона се стриймва на сайта на Data Science Society, както и в канала на организацията в YouTube. Дататонът е една от инициативите на Data Science Society в подкрепа на open source културата. Всички казуси и решения ще бъдат публично достъпни като основа за разработване на иновативни проекти и обучение в сферата на науката за данни и машинното самообучение.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X