Кариера

48-часово онлайн представяне на иновативното училище ТУЕС

Владимир Владков

Виртуално представяне на Технологично училище "Електронни системи" (ТУЕС) към Технически университет - София с всички гледни точки за иновативното училище от ученици и преподаватели, завършили училището, е организирано от ТУЕС на специална серия от онлайн дискусии на 24-25 април 2021 г. (събота и неделя).
Представянето пред ученици, студенти, родители, ИТ професионалисти, представители на компании, обществени организации и институции се провежда в рамките на четвъртото издание на TUES Fest. Това е ученически фестивал-изложение на най-интересните проекти в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи.

Събитието ще бъде излъчвано на живо в YouTube канала на училището - ТУЕС към ТУ-София, и двата дни, така че посетителите да се потопят в средата на ТУЕС. Програмата обхваща както презентации на проекти и дискусии, но и ролята на средата, която ги подкрепя, обясняват организаторите.

Официалното откриване на фестивала е в 10 ч. на 24 април от директора на ТУЕС доц. д-р инж. Стела Стефанова, която ще запознае виртуалните посетители с историята и образователния модел на училището. От 12 ч. преподавателите ще разкажат за двете специалности в ТУЕС и за своя опит с младежите, а в 14:00 ч. ще се изявят и учениците от ТУЕС. "Дискусиите продължават в 16 ч. със спомените на завършилите "туесари", които ще споделят какво им е дало ТУЕС и какво ги мотивира да продължават да подкрепят училището. По време на почивките постоянно ще текат представяния на ученически проекти!", допълват организаторите. Първият ден приключва в 17 ч.

На втория ден, неделя, TUES Fest започва отново в 10 ч. отново с представяне на ученически проекти. От 11 до 13 ч. е предвидена среща в платформата Zoom със създателите на тези проекти. "Тогава започва следващият епизод на "ТУЕС - всички гледни точки" - Ръка за ръка с бизнеса. Ще разберете как ученически проект се реализира с помощта на водещи компании, защо бизнесът подкрепя ТУЕС във всяка инициатива и отговори на още много въпроси", обясняват от ТУЕС.

48-часово онлайн представяне на иновативното училище ТУЕС

За 15 ч. е предвидена дискусия "Какво е да си момиче в братството на ТУЕС?". "Поканили сме дами, завършили училището, които ще ви покажат, че всъщност не е никак лошо повечето ти съученици да са момчета", обясняват организаторите на TUES Fest 2021, които са всъщност единадесетокласници в училището. ТУЕС Фест се организира от екип доброволци от 11-ти клас с подкрепата на ръководството на училището и Асоциацията на завършилите ТУЕС.

48-часово онлайн представяне на иновативното училище ТУЕС

Представените проекти на ТУЕС Фест са разработвани от учениците на ТУЕС. Всички посетители ще могат да гласуват в уебсайта на събитието за любимата си разработка. По време на церемонията по награждаването, която ще се излъчи от 17:30ч. на 25 април ще бъдат отличени най-добрите проекти. Награди ще има за проект, впечатлил най-много публиката; най-добрите разработки от трите категории - компютърни мрежи, софтуер, вградени микрокомпютърни системи и роботика; продуктът, който най-силно е впечатлил медийните партньори, както и любимите разработки на спонсорите.

Сред представените над 60 иновативни технологични проекти са:
  • система за визуализиране на паркоместа в центъра на големите градове;
  • приложение, което показва видовете растения и животни в близост до потребителя;
  • система за проследяване на спазването на противоепидемичните мерки в дадена компания;
  • автономна система за доставка на пратки с дронове;
  • програмируем мозъчен компютърен интерфейс, който е предназначен за изпълнение на задачи като откриване на движение на ръцете и насочено мислене;
  • бойни роботи "BattleBots, китари, видеоигри, автоматизирана количка, играта Pong и още много други...

Събитието се реализира с подкрепата на А1 България, Infragistics, Isobar Commerce, TelebidPro, VMware България, GTT Communications, M2M Services, Melon, Ocado Technology, CPD Ltd., Imperia Online, Sutherland България и Telelink Business Services. Партньори на събитието са още Campus X, Bulged, Ora, Smartcom - Bulgaria и Професионална асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА). Стрийминг партньор на събитието е Streamer.bg. Медийни партньори са Капитал "Кариери", списание "Мениджър", Bloomberg TV, Computerworld, DevStyleR, Teen Station и Trending Topics.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X