Кариера

Телерик Академия стартира прием за програмата за QA инженери през 2021

Мария Динкова

Телерик Академия обяви прием за QA програмата си през 2021 година. Чрез нея специалисти от други сфери и студенти могат да се подготвят за кариера в ИТ сектора в една от най-популярните и търсени професии - Quality Assurance инженер (специалист по качеството на софтуера).

Програмата е с практическа насоченост, за да въоръжи курсистите с ключови за бизнеса технологични знания и личностни умения под менторството на експерти с дългогодишен опит в областта. С изцяло вечерно обучение, тя е подходяща за работещи и студенти.

Кандидатстването в Telerik Academy Alpha QA е отворенo до 11 януари 2021 г. през сайта на Академията. За хората с познания в програмирането, които искат да си осигурят място в програмата още тази година, са предвидени ранно кандидатстване и изпит до 9 ноември. За напълно начинаещите Академията предлага безплатен подготвителен курс.

"QA инженерите остават едни от най-търсените ИТ специалисти дори и в настоящата динамична ситуация - веднага след софтуерните разработчици. Това показа нашето проучване за тенденциите в наемането и развитието на талант в ИТ сектора през 2020 г. С програмата Telerik Academy Alpha QA даваме възможност на желаещите да стартират ИТ кариера да придобият нужните знания и умения, докато работят или учат, а безплатният подготвителен курс дава шанс на всеки. Вярваме, че така повече хора ще могат да преследват мечтите си и да си осигурят стабилност в "новото нормално", коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Лектори-практици и вечерно обучение
Лекциите в Telerik Academy Alpha QA се провеждат 2-3 пъти седмично вечер, което позволява съчетаването им с други ангажименти, като работа и следване. Продължителността на програмата е 6 месеца, а обучението се провежда в малки групи до 40-45 човека с индивидуален подход на преподаване и фокус върху нуждите на всеки курсист.

Главен трейнър в програмата е Павлина Колев, QA инженер във Fadata с над 10-годишен опит в областта, а заедно с нея преподават Владимир Венков, технологичен трейнър в Телерик Академия, и Николай Аврамов, софтуерен разработчик "Тестване" в Automate the Planet. Курсистите ще развиват своите умения и с помощта на гост-лекторите с дългогодишен опит в областта - Невен Динев и Димитър Топузов, QA архитекти в Progress.

Фокус върху практическите умения
Обучението в Telerik Academy Alpha QA се провежда в среда, близка до реалната, а курсистите развиват своите технологични и комуникационни умения, докато работят по практически казуси в екипи и под менторството на опитните трейнъри.

В рамките на 6 месеца те поетапно усвояват един от най-популярните програмни езици Java, обектно-ориентирано програмиране, HTML, CSS, JavaScript и писане на качествен код. Тези умения надграждат с най-модерните методи за осигуряване на качеството на софтуера, ръчно и автоматизирано тестване за десктоп, уеб и мобилни устройства, както и работа с най-използваните в сектора QA инструменти.

В края на програмата курсистите прилагат наученото в разработката на реален проект и завършват програмата с всички необходими умения, за да започнат работа като младши QA инженери.

Кандидатстване и безплатен курс
Кандидатстването за програмата става през сайта на Телерик Академия до 11 януари - ден преди входния изпит. Сред изискванията към кандидатите са навършени 18 години и базови познания по програмиране, които могат да усвоят с безплатен курс по основи на програмирането.

Въведителният курс, който да подготви напълно начинаещите за входния изпит, ще се проведе в рамките на шест сесии в периода 14 ноември - 17 декември. Желаещите да кандидатстват за него трябва да завършат кандидатурата си за програмата до 8 ноември.

Кариерен уебинар: Професия QA инженер
На 28 октомври от 18:30 ч. Телерик Академия организира безплатен уебинар (необходима е регистрация), на който трейнърите Павлина Колева и Владимир Венков ще представят в детайли професията на QA инженера и необходимите качества и умения за успешна реализация.

Участниците в уебинара ще получат и ценни съвети за кандидатстването в програмата Telerik Academy Alpha QA, подробности за входящия изпит, безплатния подготвителен курс и историите на възпитаници на Телерик Академия, които вече работят в ИТ сектора.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X