Кариера

Стартира второто издание на Cloud & DevOps Академия, организирана от KPMG IT Service и ITCE

Мария Динкова

KPMG IT Service OОD и ITCE за втора поредна година стартират 5-месечна Cloud & DevOps Академия, чиято цел е обучението на млади таланти в ИТ сферата в България. Те ще имат възможността да се учат от висококвалифицирани експерти и да се реализират във водеща международна компания. Академията ще бъде открита на 2 ноември 2020, а периодът на кандидатстване вече е отворен и ще продължи до 26 октомври.

Ще бъдат обучени десет ИТ специалисти, които в продължение на пет месеца ще усвояват знания и умения за облачни решения, базирани на Microsoft технологии, както и DevOps концепции и практики на работа. В допълнение, при успешно положени изпити ще придобият световно утвърдени професионални сертификати в областта на Microsoft технологиите.

Специфично за тазгодишната академия е, че всички участници ще преминат първо през основна фаза с фокус върху фундаменталните знания за корпоративна ИТ среда, след което в зависимост от избора си ще специализират в едно от следните направления - Cloud Infrastructure, Share-Point, DevOps, Applications, Microsoft 365 и Open Source Infrastructure.

Освен технологични умения, студентите ще придобият и основни за работа в голяма компания умения като продуктивност в Microsoft 365, бизнес комуникация, презентационни умения, управление на времето, емоционална интелигентност, Agile, управление на проекти и други.

Изискванията към кандидатите включват образование в областта на компютърните науки, информационни системи, математика, софтуерно разработване, телекомуникации или други технически насочени специалности. Важна е също мотивацията на кандидатите да се развиват във водеща международна компания, както и възможност да посветят цялото си време на Академията, тъй като тя протича под формата на целодневен стаж към KPMG ITS OOD (full-time traineeship), за което ще получават компенсация като служители на компанията.

Тази година в интерес на здравето на всички участващи академията ще протече в онлайн формат по интерактивна програма, включваща лекции, лабораторни упражнения, проектна работа, самостоятелно учене и сесии с ментор.
Внимателно подбраните знания и практически упражнения ще дадат отлична подготовка на студентите за бъдещата им работа и възможност да последват примера на 17-те випускници на Cloud & DevOps Академията 2019/2020. Всички те вече са пълноправни членове на екипите си и работят редом до старшите специалисти и мениджъри в компанията.

Това стана и една от причините KPMG IT Service OОD и ITCE да вземат стратегическото решение академията да се превърне в постоянна инициатива, с по един випуск годишно. Другата причина е желанието на KPMG ITS да допринесе към ИТ екосистемата в България, като предоставя обучение на световно ниво и кариерна реализация на млади и мотивирани ИТ таланти. В това начинание компанията си партнира с ITCE - професионална консултантска компания, специализираща в предоставянето на иновативни решения за трансформацията на технологиите и уменията на хората.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X