Бизнес

Apple ще проведе онлайн най-голямата си конференция за разработчици

Computer World

Apple ще проведе годишната си Worldwide Developers Conference (WWDC) само в онлайн формат, превръщайки я в поредното събитие в технологичния свят, чието физическо провеждане става жертва на епидемията от Covid-19 (коронавирус).

Фил Шилер, SVP за световния маркетинг на компанията, коментира, че "настоящата ситуация в здравния сектор изисква да създадем нов формат на WWDC 2020, който предоставя пълната програма чрез онлайн сесии".

Допълнителни подробности за събитието, което ще се проведе през юни, ще бъдат публикувани през следващите седмици, добавя той.

WWDC обикновено служи като витрина на новите софтуерни функционалности на гамата от продукти на Apple, привличайки хиляди разработчици от цял свят. Google и Facebook наскоро също прехвърлиха ключовите си годишни събития в онлайн формат.

В отговор на протестите на местния бизнес, Apple заяви, че ще дари 1 милион долара на организации в Сан Хосе, които търпят загуби от решението на технологичния гигант.

Този ход идва в момент, в който Apple продължава да се бори с негативите от Covid-19. Компанията очаква сериозни смущения в производството и търговията на дребно, като прогнозата е, че те ще нанесат сериозен удар върху приходите й.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X