Техавто

Bridgestone и Volkswagen представят съвместния си проект

Робърт Христов

Bridgestone, заедно с дългогодишния си партньор Volkswagen, прилагат своята иновативна технология за леки гуми ENLITEN Technology на новия изцяло електрическия автомобил ID.3. Екологично съобразената ENLITEN Technology, която позволява на гумите да имат много ниско съпротивление при движение, като същевременно изискват по-малко материали за изработката си, се прилага от Bridgestone за пръв път върху гуми Turanza Eco, специално проектирани за ID.3. Ключовите характеристики включват свръхниско съпротивление при търкаляне, което запазва мощността на батерията на ID.3, което се допълва и от факта, че гумите с ENLITEN Technology са по-леки (изискват 2 кг. по-малко суровини). В допълнение технологията е проектирана с цел увеличаване на ефективността върху мокри настилки и намаляване на износването.

Екологично съобразен автомобил с екологично съобразни гуми

Създаден, за да представи предимствата на е-мобилността на повече шофьори, дългоочакваният ID.3 е първият изцяло електрически автомобил на Volkswagen, пуснат на пазара. По време на разработката на модела ID.3, Volkswagen търси гума, която да се представя на високо ниво както на мокри, така и на сухи настилки, да притежава добър спирачен път, да има дълъг живот и най-важното - супер ниско съпротивление при деижение. Това е така, защото то оказва огромно влияние върху разхода на гориво и в този случай на работния диапазон на захранването на батерията на ID.3.

Bridgestone отговаря на всички тези изисквания с изработената по поръчка гума Turanza Eco и ENLITEN Technology. Тази иновативна технология за леки гуми на Bridgestone поставя нов стандарт в нуждата от употреба на по-малко суровини, както и повече устойчивост при търкаляне, които осигуряват значителни ползи за околната среда - съвпадащи изцяло с идеята на електрическото превозно средство, създадено с цел устойчивост.

Гумите с ENLITEN Technology демонстрират съпротивление при търкаляне, което е до 30% по-ниско в сравнение със стандартна лятна гума от висок клас. При автомобилите с горивен двигател това допринася за намаляване на разхода на гориво и CO2 емисиите, както и значително удължава живота на батерията на електрическия автомобил, гарантирайки, че водачите на ID.3 ще могат да се наслаждават на максималния обхват на автомобила. В допълнение гумите с ENLITEN Technology позволяват по-нататъшно запазване на горивото/батерията чрез намаляване на теглото с до 20% в сравнение с еквивалентни стандартни летни гуми от висок клас.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X