Софтуер

"Силвър Стар Моторс" внедрява ERP решение

Мария Динкова

"Силвър Стар Моторс" ЕАД - генералният представител на световноизвестния автомобилен концерн "Даймлер АГ" за България - внедрява ERP решението за бизнес управление Microsoft Dynamics 365 Business Central. Организацията си партнира с българската софтуерна компания "Тим ВИЖЪН България" за реализирането на мащабния проект.

"Силвър Стар Моторс" предлага на българския пазар пълната гама леки, лекотоварни и товарни автомобили и автобуси на "Даймлер AГ" начело с водещия бранд Mercedes-Benz, а дейността ѝ обхваща целия спектър услуги по продажба на нови и употребявани автомобили, оригинални резервни части и следпродажбено обслужване.

Бързото разрастване дейността на "Силвър Стар Моторс" в последните години и утвърждаването ѝ сред лидерите на автомобилния пазар у нас, доведе до решението за оптимизиране на процесите и внедряване на интегрирана система за управление в компанията. Целта на стартиралия през 2019 г. проект беше преминаване към софтуерно решение, което да гарантира нужната на компанията висока степен на автоматизация на дейностите по управление на счетоводство и финанси; да осигури стандартизиране на бизнес процесите и единен поглед към цялостното функциониране на компанията.

Изборът на "Силвър Стар Моторс" се спря върху ERP решението Dynamics 365 Business Central, доказало се като гъвкава и лесна за използване система. Паралелно с внедряването на Dynamics 365 Business Central в рамките на проекта беше осъществена и цялостна интеграция на системата със специализиран софтуер за управление на дилърства, като целта е обмен на данни и работа в единна мрежа.

Сред предизвикателствата в рамките на проекта беше внедряването на избраната система за управление паралелно в четири различни дружества от групата на "Силвър Стар Моторс". Бяха обхванати всички дейности, свързани с финансовия мениджмънт на компаниите, бюджетиране, управление на вземания и задължения, както и създаването на корпоративни отчети и анализи. Основната задача на внедрената система е да работи в посока повишаване на ефективността и оптимизиране на ключови бизнес процесии.

Успешното внедряване и използване на Microsoft Dynamics 365 Business Central помага за цялостното оптимизиране дейността на "Силвър Стар Моторс" и допринася за още по-интензивното развитие на компанията и затвърждаване на лидерските ѝ пазарни позиции.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X