Софтуер

Microsoft ще пусне Office пакет без абонамент през 2021

Мария Динкова

В блог публикация за следващата версия на Exchange Server от Microsoft разкриха, че също така компанията планира да зарадва потребителите, които не обичат да плащат абонаменти такси за Office приложенията, пише Engadget.

"Microsoft Office ще пусне нов безсрочен лиценз както за Windows, така и за Mac през втората половина на 2021", съобщиха от компанията, потвърждавайки, че новата версия на Office пакета ще може да бъде купена еднократно през предстоящата година.

От години вече компанията се опитва да наложи Microsoft 365 като основния начин за получаване на нейните Office приложения. Тази базирана на абонамент версия дава достъп до Word, Excel, PowerPoint, Outlook и другите приложения при месечно плащане. Макар че някои от тези услуги могат да се използват безплатно онлайн с Microsoft профил, потребителите не могат да ги инсталират на своя компютър, както ще им позволи абонаментния план.

Ако все пак искате да платите еднократно за Word, Excel и PowerPoint, все още можете да получите Office 2019 срещу 150 долара. Досега обаче не беше ясно дали това ще бъде последният безсрочен лиценз и дали компанията ще премине единствено към абонаментен модел за Office пакета. Оказва се, че това няма да се случи - поне не в близко бъдеще. От Microsoft не разкриват повече подробности за предстоящата безсрочна версия, но вероятно ще бъдат съобщение повече детайли за цената и достъпността "по-късно".




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X