Сигурност

И Google отмени най-голямото си събитие за годината

Иван Гайдаров

Google е поредният технологичен гигант, който отменя най-голямото си годишно събитие - конференцията за разработчици I/O - заради продължаващата епидемия от коронавирус. Google I/O трябваше да се проведе между 12 и 14 май, а отмяната идва само дни, след като компанията отложи друго свое събитие - Cloud Next в Сан Франциско.

"Поради тревогите около коронавируса (COVID-19) и в съответствие със указанията на глобалните здравни власти решихме да анулираме физическото събитие в рамките на I/O в Shoreline Amphitheatre", обясняват от Google пред The Verge.

Google обикновено използва I/O като събитие, на което да представи последните си иновации за годината, очакваните промени в Android, както и плановете си в сферата на хардуера и актуализацията на услуги като Google Maps. В момента технологичният гигант обмисля "други начини за провеждане на Google I/O, за да продължим да изграждаме нашата общност от програмисти".

От Google добавят, че участниците ще бъдат възмездени изцяло до 13 март, а на тези, които са закупили билети за събитието през тази година, автоматично ще бъде предоставена възможността за такива за събитието следващата година.

Отмяната на I/O на Google е последното от поредица отменени технологични събития заради здравни съображения. Mobile World Congress бе отменен миналия месец, последван от конференцията за разработчици F8 на Facebook, събития за разработчици на игри и много други.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X