Е-Търговия

Nike къса с Amazon

Иван Гайдаров

Nike спира да продава продуктите си чрез Amazon. Вместо това компанията за спортни стоки смята да се съсредоточи върху "по-директни, лични взаимоотношения" с клиентите, съобщиха нейни представители във вторник.

"Всеки, който търси Nike, може да закупи артикули от уебсайта на компанията, нейното приложение или в някой от хилядите физически магазини, с които Nike има партньорства за търговия на дребно. Партньорството Nike-Amazon беше пилотна програма, която започна преди повече от две години, но вече не е част от по-широката ни стратегия за продажби", заявяват служители на компанията, като добавят, че ще продължат да инвестират в силни, отличителни партньорства с други търговци на дребно и платформи, за да гарантират безпроблемното глобално обслужване на своите потребители.

От Amazon отказват коментар за момента.

Основните конкуренти на Nike като Under Armour и Adidas продължават да продават продуктите си в Amazon, докато от Nike все пак заявяват, че ще продължат да използват уеб хостинг на Amazon, за да захранват уебсайта си и много от неговите приложения.

Разделението по оста Nike-Amazon идва един месец, след като компанията за спортни облекла и екипировка назначи за нов изпълнителен директор Джон Донахю - бивш главен изпълнителен директор на eBay.

Според анализаторите мотив за решението на Nike е и наличието на много фалшиви стоки в най-големия онлайн магазин.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X