Кариера

Ученици получиха дипломи от "R&М България производство" по проекта за дуално обучение "ДОМИНО"

Владимир Владков

Няколко ученика от Софийската професионална гимназия по механоелектротехника "Н. Й. Вапцаров" успешно преминаха обучителния практически курс по проекта за насърчаване на връзката между образованието и бизнеса "ДОМИНО", а софийско производствено поделение на швейцарската R&M им връчи сертификатите, съобщиха от "R&М България производство".

"Екипът на Reichle and De-Masari Bulgaria Production осъзнава ключовата роля на бизнеса за усъвършенстване уменията на младежите и необходимостта от практическа подготовка, която да повишава компетенциите на бъдещите инженери и тяхната увереност", заявиха от поделението, създадено през 2011 г., което е тясно специализирано в разработката, дизайна и производството на оптични компоненти, използвани за цялостното изграждане на комуникационни мрежи.

Участниците в проекта ДОМИНО (от дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото), са преминали професионалната си подготовка в производственото предприятие по време на обучението си в 10-и, 11-и и 12-и клас, а практическите занимания са се провеждали в компанията. Всички ученици са възпитаници на ПГ по механоелектротехника "Н. Й. Вапцаров" в София от специалност "Електрообзавеждане на производството".

Проектът "ДОМИНО" се стреми да повиши качеството на професионалното образование, фокусирайки се върху практическото обучение, като учениците имат възможност да изпълняват реални задачи и да се сблъскат с предизвикателствата от бъдещата си професия. Инициативата е финансирана в рамките на българо-швейцарската програма за сътрудничество и се реализира съвместно с Министерството на образованието и науката, Министерството на труда и социалната политика и Министерството на икономиката.

В "R&М България производство" вече тече подготовка за старта на новите практически занятия на учениците, които ще вземат участие в проекта "ДОМИНО" през есента. "Очакваме да посрещнем отново в началото на новата 2020/2021 учебна година десетокласниците от същата специалност на софийската професионалната гимназия", коментираха от R&M.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X