Бизнес

Fujitsu ще намали наполовина офисите си през следващите три години

Мария Динкова

ОтFujitsu обявиха в понеделник, че ще намалят наполовина офис пространствата си през следващите три години, тъй като се променя начинът, по който служителите работят при "новото нормално" и пандемията от коронавирус, пише Reuters.

От японската компания за ИТ решения уточниха, че около 80 хил. служители в Япония ще бъдат на гъвкав график, а работата от вкъщи ще се прилага като стандартна форма, когато е възможно.

"Ще модернизираме нашата настояща система за работата, надбавки и социални придобивки, която е базирана на предположението, че служителите ходят в определени офиси всеки ден", коментира Хироки Хираматсу, ръководител на отдела за човешки ресурси.

Fujitsu през последните години продаде или се отказа от своя генериращ загуби хардуерен бизнес, свързан с лаптопи и смартфони, за да се фокусира върху предлагането на софтуерни услуги - дейност, която сравнително лесно се осъществява дистанционно.

Макар че намалява офис пространствата, компанията планира да създаде сателитни офиси в районите, където много служители живеят и да сключи договори с повече доставчици на споделени пространства, допълва Хираматсу.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X