Бизнес

OLX забрани публикуването на обяви за медицински маски

Александър Главчев

Притеснения от спекулативни цени на медицинските маски заради ситуацията с коронавируса (COVID-19) накара платформата за онлайн продажби OLX забрани публикуването на нови обяви за такъв тип продукти. Вече съществуащите пък ще бъдет премахнати.

От компанията пишат: "След публикации в медиите, получени сигнали от потребители и с цел защитата на обществения интерес и въз основа на Общите условия на OLX.bg, считано от 05.03.2020 г., е взето решение всички обяви за маски тип "медицински маски", да бъдат сваляни от платформата. За да се избегне спекулата с цени и за да се гарантира здравето на хората и обществения интерес, продажбата на такива маски следва да се осъществява само в предназначените за това обекти." До момента са премахнати около 400 обяви.

OLX.bg припомня, че в позиция на UNICEF се препоръчва носенето на маска, за да бъдат предпазвани околните при конкретни симптоми: "Използването на медицинска маска се препоръчва, ако имате респираторни симптоми (кашлица или кихане), за да предпазите околните. Ако нямате симптоми, няма нужда да носите маска".




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X