Бизнес

Двойно повече техника за рециклиране събра Теленор през 2019 г.

Александър Главчев

7 тона техника е предала за рециклиране Теленор през 2019 г. Това е е двойно повече в сравнение с предходната година, според новото издание на ежегодния Доклад за устойчиво развитие, който операторът публикува, относно напредъка си в сферата на устойчивото развитие. Електронните отпадъци включват мобилни телефони, аксесоари, компютърна периферия, батерии и др.

През 2019 г. Теленор е събрала 1 945 кг. мобилни телефони за рециклиране, 729 кг. обикновени батерии, 640 кг. батерии от мобилни телефони и 3 709 кг. аксесоари и компютърна периферия, които представляват опасен отпадък, и ще бъдат рециклирани. Отпадъците са събрани от магазините и офисите на телекома в цялата страна.

Теленор отбелязва ръст от 128% на броя предадени мобилни устройства по условията на услугата "Върни и вземи" за периода от 16 октомври до 31 декември 2019 г., спрямо същия период в предходната година. Чрез нея клиентите на оператора получават възможност да върнат старите си устройства и да получат ваучер за отстъпка при покупка на продукти. Компанията работи с партньори в сферата на рециклирането, които гарантират, че всяка част от старите устройства се използва оптимално, за да остане в употреба, вместо да бъде изхвърлена.

Операторът публикува ежегодно своя Доклад за устойчиво развитие от 2010 г. насам. С това компанията изпълнява ангажимента си да прави периодичен отчет за напредъка си в сферата на устойчивото развитие. Докладът за 2019 г. включва разнообразни данни за дейностите и резултатите фокусирани върху служителите, пазара, обществото и природата. Последното му издание можете да видите тук.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X